Votes
0
Product:
iClone 7
Version:
7.41
Status:
Released in 7.41
Issue 5621
PNG Renders with Transparency are not Rendered correctly in Jan 9 and Jan 18 releases
Please see attached screenshots.

1. Rendered with DEC 20 Background Renderer

2. Rendered with JAN 18 Standalone Renderer (same render would apply to Jan 9 release)

Note: Both Screenshots are rendered from the same frame exported with Jan 18 Save Mi Scene
OS: Windows 10
Attachment:
  • Transparent_Dec20.png
  • Transparent_Jan18.png
  •  9
  •  2954
Submitted by4u2ges
1 2
COMMENTS (9)
4u2ges
Hi Soya,

Any project with Denoiser ON would cause this.

Attached is a Loft Scene render with "Wall" prop hidden and Transparency checked.

200 iteration with Denoiser ON at 195.

Thank you.
Attachment:
  • 2.Loft Scene_RGB.jpg
justaviking
Soya - The robot model does not belong to me.  I was given permission to share images with the Beta team, but not the actual model.  Sorry about that.

a) I will ask if I can share the model with the Reallusion developers
b) I will also see if I can find another project instead of the robot project that demonstrates the same problem and send that to you instead
soyasu
Thank you justaviking.

Can you please provide us your project to test? ^^



Soya
justaviking
I encountered the same problem.  I shared it in the forum, but forgot to formally report it in Feedback Tracker.

Link to Forum thread:  https://forum.reallusion.com/FindPost401635.aspx

The following images were created with the Jan 9 Beta.

PICTURES:
1)  Rendered with Transparent Background OFF
2)  Rendered with Transparent Background ON
3) Transparent Background image put in front of a white background to better reveal the "outlying" flaws
Attachment:
  • Robbie - Transparency OFF.jpg
  • Robbie - Transparency ON.png
  • Robbie - Transparency ON - over a white background.jpg
1 2