Votes
1
Product:
iClone 7
Version:
7.4
Status:
Active
Issue 5601
Bug causing iClone 7.4 to crash
iClone 7.4 has a very irritating bug in it, so that every time I hit the button to take the playhead back to Frame 1, the entire program crashes (this only seems top be happening on the button itself, not the keyboard shortcut [,]). My standard workflow when something screwy like this happens is to reboot my machine. In this case, it did not help at all.

Processor: Intel i7 7700 CPU @ 4.20 GHz
OS: Windows 10
RAM: 32 GB
Video Card: nVidia GeForce GTX 1070 Ti, 8 GB
OS: Windows 10
  •  4
  •  109
Submitted byTerry Miller
1
COMMENTS (4)
Feedback Tracker Admin
Hi Terry Miller,

Can you provide crash dump file to us?

Reallusion
Feedback Tracker Admin
Thank you for your feedback.

Did it happen in iClone7.41?If Yes,please provide crash dump file to help us identify the problem.Attach the file in your next comment. If the file size is larger than 10MB, you can use cloud services such as Google Drive, Dropbox or OneDrive to make the files available to us and put the link in your comment. You can use Private Comment if you want to keep it private.

Download the zip file with the link below, inside the zip you can find the description about how to generate and crash dump.
https://goo.gl/YgVYhF

Your help is highly appreciated.

Reallusion
joe_85
I  have this issue as well...I try to use the scrubber to go back to frame one but I don’t usually remember to. I mindlessly click the start button and watch helplessly as my program freezes then poof..... it’s gone.  While I am able to recover my work most of the time, it is quite disruptive and frankly gives me gas.  And that .... is something no one wants.. trust me on this.
 Icone also crashes when I open a project after saving the project I was previously working on.
This is equally disruptive and time consuming.
4u2ges
I can confirm this random bug. It is really annoying but I cannot intentionally reproduce it at will.


There is however a distinct pattern, which anyone can reproduce and I think that is part of the problem, which eventually causing iClone to crash.

This mostly relate to projects with extensive animations on the timeline, or otherwise large projects.

If you have a scrabber at the start frame and use an "End" button to move it, it only takes a split second to do the job.
Then if you click a "Start" button, it might take up to 5-7 seconds (in my projects) to move it back to the beginning. Why?

I am just moving a scrabber back and nothing else. Why should it take that long to go back?
1
Add Comment: