Votes
0
Product:
iClone 7
Version:
7.5
Status:
Released in 7.6
Issue 6162
"Eliminate Shadow Artifact" does not work with MI Export
A few users reported it in the past. And I just found out it is a bug.

"Eliminate Shadow Artifact" works fine in Preview mode, but not in the MI Export (see screenshots)

Apparently Scene Options section is missing relevant attribute: attribute boolean "shadow_terminator_offset" true

After inserting this attribute into MI Export, the "Eliminate Shadow Artifact" becomes in effect (last screenshot)

Please also see forum thread: https://forum.reallusion.com/413477/Why-does-Preview-never-have-any-Shadow-Artifacts
OS: Windows 10
Attachment:
  • PREVIEW.jpg
  • MI_EXPORT.jpg
  • FIX.jpg
  •  4
  •  615
Submitted by4u2ges
1
COMMENTS (4)
4u2ges
Great, thanks!
Feedback Tracker Admin
Hi 4u2ges,

Thank you for providing the information. Our develop team have reproduce this problem and fixed this issue in the latest internal version. Please wait for release of Iray v.1.2.


Soya
4u2ges
Hi Soya,

I thought so too about those 2 parameters while reading NVIDIA manual. But in reality it is different.
I do not use any special project. Just New project with base male added.

Please see video: https://youtu.be/F7WVzU4NcZs
Feedback Tracker Admin
Hi 4u2ges,

Actually "shadow_terminator_offset_mode" and "shadow_terminator_offset" are almost the same attribute to smooth shadow.

The difference is that "shadow_terminator_offset_mode" version is global attribute that allows to override the per-object boolean attribute "shadow_terminator_offset" globally for all scene objects.
We have tested the "Eliminate Shadow Artifact" and it worked fine on standalone renderer( MI render ).

We are afraid there is some other problem that would cause such shadow artifact. Can you please give me the project to render? Thank you so much.


Soya

1